Gnojna angina / Slap in the face

I hate that feeling of expecting something great and instead you get a slap in your face. I expected great time with relatives but Ada got sick… Yesterday evening it all started by Ada being a little bit cranky. She fell asleep at 19h,which is quite unusual for her. I measured Ada´s body temperature to be sure she is ok… and the thermometer showed 39 degrees!! Then the whole Odyssey started trying to get her temperature down. But it simple wasn´t working. During the whole day today Ada was never coming under 38.5 degrees. After a while she refused eating which made me suspect that we have a “throat problem” here. Luckily, we found a doctor in the city and got Ada diagnosed with tonsillitis. Just great. In any case Ada got some antibiotics that will hopefully work in next three days.
In meanwhile I wonder what is really better? Cool her body down to lower the body temperature or just wait? I have read by lowering the fever the agony is just prolonged because the bacteria, viruses are more efficiently fought in 39 degrees than in 37. But when I see Ada suffer I have big problems letting her fight the fever by herself…cool_patch_4

Mrzim onaj osjecaj kad ocekujem nesto dobro i dobijem plesku. Ovaj put sam ocekivala super provod sa rodbinom, ali Ada se razbolila… Sinoc mi je postala malo kenkava a i zaspala je u 19h sto je vrlo rano za nju. Odlucim da Adi izmjerim temperaturu… kad ona 39 stepeni. I tako je citava Odiseja pocela sa smanjivanjem temperature. Ali nikako nije islo. Danas citav Adi nije pala temperaturaispod 38.5 . I dodatno je pocela da ne jede. Tako da sam pocela sumnjati nesto sa grlom. Srecom nadjemo doktora i diagnosticira je gnojnom anginom. Samo mi to jos falilo… Prepisan joj je antibiotik s kojim treba, nadam se, tri dana da ozdravi…
Nesto razmisljam… sta je ustvari bolje? Smanjiti aktivno temperaturu ili jednostavno pricekati da se Ada sama izbori s tim? Citala sam ako se smanji temperatura da se agonija produzi jer ipak tijelo ipak bolje unistava viruse i bakterije na 39 nego na 37 stepeni. Ali kad vidim kako se pati onda mi bude zao da je pustim… Ne znam ni ja vise…

2 thoughts on “Gnojna angina / Slap in the face

  1. Hvala na savjetima. Napravila sam joj caja od kamilice i jedino to je htjela piti tako da je barem nesto popila. Sinoc je opet imala dosta visoku temperaturu tako da sam je morala smanjit. Ali eto danas je vec puno bolje tako da drzim fige da brzo ozdravi…
    Halalim na dugom komentaru 🙂

  2. Ja djeci nikad ne pokusavam skinuti temperaturu ako je ispod 38, 38,5 osim ako je pred spavanje.
    Po danu pokusam s masiranjem, imamo odlicne proizvode od aloje i first kojim špricam grlo da grgljaju, s tim fristom i tom crvenom kremom sam starijoj kcerci uspjevala par puta izlijeciti gnojnu anginu.
    Medjutim problem je ako su djeca sklona visokim temp, pa to moze izazvati konvulzije, sto je opasno.
    Moja djeca hvala Bogu nikad nisu imala visoku temp, preko 39 a i tu rijetko.

    Inače izbjegavam antibiotike, nedavno je moje zvire bilo skroz slabo, 4 dana je lezala kao pijavica s onom hinjavom 37,5 – 38,6, varirala joj je tako 4 dana.
    Svako vece bih je izmasirala tom crvenom kremom od aloje, vrat prsa i pleća, zatim je umotam s onom prozirnom folijom pa šalom grlo i tako pred spavanje, ujutro ustane sva preznojena i to joj skine povisenu temp. Po danu smo “fatali ribice” tako ja zovem nase kućno inhaliranje. Uzmem veliku šerpu i skuham dvije litre čaja od mente i kamilice pomiješam onih kesica, zatim ukapam desetak kapi mente ili eukaliptusa i istisnem te crvene kreme, kad to prokuha, stavimo šerpu na tepih nađemo najveću deku i tako se parimo ili inhaliramo. Mogu ti reći da se to pokazalo uspješnije nego ono bolnicko inhlaranje, samo jedanput sam svoje dijete odvela na inhalacije i rekla nikad vise.
    Uglavnom, želim vam brz oporavak, žao mi Ade, mala je još, ali organizam se doista s temp bori i ne treba odmah spuštati temp ako nije preko 38,5.
    Za to što ne jede nemoj se brinuti, važno da pije tečnost, jer je logično da joj sad treba i do 10 dana da se ponovo povrati, snagu i sve. Domaće supice i svježi sokovi, vitamina, ribljeg ulja i tako, mada je Aloe gel najbolji i moje zvire bi ga pila u neograničenim količinama 🙂 a meni skup pa joj ne dam osim kad imunitet jačamo ;)))

    Halali na dugom komentaru :*

Leave a Reply