Requiem for the American Dream / Rekvijem za američki san

4

The “Requiem for the American Dream” is a disqourse with the famous professor Noam Chomsky.
It should be mandatory to watch it AND to discuss it in schools to force children and youth to start thinking critically.
It should be mandatory for every American to watch it and understand it so the rest of the world doesn´t have to deal with their presidents and their sick politics destroying humanity, driving people into different kind of extremisms. It is a very good wake up call and shows how stupidification of the population has been going on for decades making it possible to manipulate people to such extent that they are happy to vote for candidates and politics that are against their own interests. The only important thing for these people is that the dream of a possibility of becoming one of these extremely rich people is there. So literally because of a dream of having yachts, mansions, beautiful expensive clothes and jewels they are voting against them having free education, four weeks holidays and so on. Propaganda is a powerful thing when used properly. This is valid for all countries in the world.
Must watch documentary!

U “Rekvijem za američki san” je diskurs sa čuvenim profesorom Noam Chomsky. Ovaj film bi trebao biti obavezan za pogledati i trebala bi se po školama djeca prisiliti na diskusiju i da počnu da razmišljaju kritički. Ovaj film bi, za svakog Amerikanca, trebao biti obavezan da ga pogleda i SHVATI tako da ostatak svijeta ne morati podnositi njihove predsjednike i bolesnu politiku koja uništava humanost i koja tjera ljude u različite vrste ekstremizama.
Ovo je vrlo dobar znak buđenja i pokazuje kako poglupljivanje stanovništva traje već decenijama tako da je moguće manipulirati ljudima do te mjere da su sretni da glasaju za kandidate i politiku koja je protiv njihovog vlastitog interesa. Jedino bitno je da postoji san da je moguće postati jedan od ovih ekstremno bogatih. Dakle, doslovno zbog sna da posjeduju jahte, vile, prekrasnu skupu odjeću i nakit ljudi su spremni glasati protiv politike koja bi njima donijela besplatno školovanje, četiri tjedna odmora i tako dalje. Propaganda je moćna stvar kada se pravilno koristi. A ovo ne vrijedi samo za Ameriku, nego za sve države!
Film je definitivno jedan od onih što se mora pogledati!
quote-students-who-acquire-large-debts-putting-themselves-through-school-are-unlikely-to-think-noam-chomsky-52-21-87tumblr_ma8yp1u0z71qg5z0oo1_1280

 

2 thoughts on “Requiem for the American Dream / Rekvijem za američki san

Leave a Reply