Sta vi smatrate koliko treba posteljine imati u kuci?

Uleti na jedan jako koristan svedski blog o raznim vrstama skladistenja (ja mislim da se tako zove). Kad sam procitala clanak “koliko treba imati posteljine kod kuce” , moram reci da me to zainteresovalo, jer u nasoj familiji mi imamo  fetis posteljine. Mislim, bez da pretjeram, da bi komotno mogli hotel opremiti postaljinom. Normalno, to sve uzima i prostor, i vremena za pranje i peglanje,. Uglavnom postavljeno je pitanje “koliko ustvari treba postaljine imati u kuci“?

Prvo polazi od toga koliko cesto peres ves…

Evo primjera: Mijenjas posteljinu svake sedmice. Peres je svake druge sedmice. To znači da možete imati dvije posteljine prljave za pranje, ako ne peres između, a onda moras imati najmanje tri posteljine. Ako imate previše posteljine koja prljava ceka da se opere onda treba optimirati ciklus pranjaDakle, zaista su dovoljne samo tri posteljine po krevetu ( a ne 15 kao sto mi imamo)

A onda dolazi sljedeći korak rasčistiti. Koje posteljine zadrzati?
Prvo,izsortiraj posteljinu koja ti se ne svidja. Iako je ta posteljina bila poklon. Zivot je prekratak da sakupljas stvari po stanu koje ti se ne svidjaju. Na kraju krajeva tvoj je dom i ti moras odlucuti sta ces imati u kuci a sta neces. Razciscavaj dok ne budes imala dovoljno posteljine i ostavi jos koju da imas kad dodju neki gosti.

Ova postaljina koju ste izsortirali nju ili poklonite ili bacite! Ako je bacite, bacite na tacno mjesto da ne zavrsi u prirodu.

A drugi savjet je da jastucnice odmah urolate sa posteljinom, tako da odmah imas i jedno i drugo pri ruci…

I ovako to izgleda kod nekih…U jednoj ladici sve posteljine za kuce… u mojim ocima prosto nevjerovatno 😀lakan

 

Leave a Reply