Tuzla

Dosli smo u Tuzlu i mogli smo da isprobamo cuveni smog 😛
A i docek u Tuzlu mi je svaki put fascinantan 😀
tuzla-1
Ada je u putu bila fenomenalna. Odspavala je skoro citav put. Jes da je zbog toga tek u 23h zaspala ali haj ne moze sve biti perfektno.
Vidjela sam kineze(!) u Stanarima, bilo bas neobicno vidjeti. Nisam ni znala da je neka kineska firma preuzela lomljenje … necega. Ja mislim da lome zeljezne rude, ali nisam sigurna. Zar nije smijesno da se kinezima isplati vaditi ruda a bosancima ne? Ta kineska firma je izrovila nekih pa ja mislim 5 km. Bukvalno su sklonili jedno citavo brdo, a napravili drugo od toga.
Priprema se i nova godina. Srecom nije brutalno hladno kao sto zna biti. Pitam se zasto nova godina ne pocinje u sred ljeta? Uopste nisam toliko za to slavlje nove godine jer je uvijek tako HLADNO. Potrudim se samo za paketice jer mi je to nekako drago da svima kupim poklone i uzivam da ih gledam kako se raduju. Ali sto se mene licno tice ja bih najradije kao medo otisla na spavanje od novembra do marta I smatram da nije losa ideja prebaciti novu godinu tamo nekad u junu/ julu 😀
Vidjela sam i Tuzlansk aerodrom. Dobro da se koristi da ne propada dzabe, ali brate zar se stvarno mora pusiti unutra u restoranu? Ne kontam kako moze neko sjediti u tom smradu.

Vidjela sam super cool stvar na blogu od förvaringsdrottningen. Nesto za one koje imaju puno mindjusa . Doprinos mozda za bolju organizaciju stvari u kuci…
Version 2

3 thoughts on “Tuzla

Leave a Reply