Dionice

5

Danas nastavlja pad, ili kako neki smatraju cak  klanje, americkih dionica, pa sam nesto razmisljala da kupim google dionice. Imaju svu informaciju svijeta na svojoj platformi a ne kaze se dzabe “znanje je moc”, a usput su se vec prosirili na drugim podrucjima poput mobitela, kompjutera, surf plates itd. Vec malo ispipkavaju teren na elektricnim autima, sto ce vjerovatno biti slijedeci boom kad nestane nafte. Imaju i Google Fiber koji provlaci internet mrezu a samim tim ce vjerovatno kad tad postati prava konkurencija Telekomu. Sad kako su poceli i ovi smart watches, (satovi sa svakakvim mogucim informacijama  i funkcijama) tako suradjuju sa TAG- Heuer da naprave neki super sat.
Dalje jako puno igrica imaju na kojima dosta love zaradjuju a i na reklamama zaradjuju more para.
A ne bih me cudilo ni da se na neki nacin upetljaju u prociscavanju vode, jer vjerujem da ce to u buducnost biti potrebno za jako mnogo ljudi. Ili neku drugu vrstu “ciste” energije. Vec danas pumpaju na stotine miliona u takve projekte.
Inace su puni kesa tako da u principu mogu raditi sta god hoce i nek 10 % uspije, imaju nove milijarde zarade. corporate_structure
Eh sad, kako su zadnjih par dana cijene google akcija pale, tako da je uvijek vjecno pitanje, da li je vrijedna ta dionica  tog novca?  Ja ovo gledam kao stednju za Adu, tako da gledam sa perspektivom od najmanje 10-15 godina. Sta vi mislite o tome? Ima li logike kupiti ove dionice? Ili je bolje uzeti tipa Walmart? Ili je najbolje smiriti se i stediti kes za recimo neki stancic?
google-dollars

4 thoughts on “Dionice

  1. Ne znam koliko bih se slozila s tim bez rizika nema profita 🙂 50% 50% je, samo treba procijeniti koliko se isplati uletiti u neku dionicu…
    ja jedino sto sam promijenila sto se tice dionica je da pokusavam da ne prodajem u minusu…nego odlucim povoljan plus i kad prodam ne zelim da razmisljam koliko sam mogla jos zaraditi da sam jos malo cekala…Sad su mi 2 od 3 dionice u minusu..ali et imam leda u stomaku pa cu ih pricekati…ili isto prihvatiti minus 🙂 a sad u koje da ulazes…znas da ja i ti ne ulazemo u iste hehe tako da google mozda i nije los izbor za tebe?:)

    Prijavi komentar

Leave a Reply