Dream book / Knjiga snova

2

I found the book with the title “The monk who sold his Ferrari” that caught my eye because the title was a little bit unusual. It turns out that it is one of these positive motivational books that wants to inspire you to change your life in a positive way. I find much of the content is equivalent to the “eat that frog written by Brian Tracy, only it has more storytelling and more explanations.
One thing I remember was that when I was little I had something I called idea book but that was called a “dream book” in this book.
In this dream book one should write down the dreams you want and if more motivating make a collage of pictures of your dreams. For example if you want to travel to Bahamas then you put a picture of Bahamas.
It reminded me of  the moments when I was a child and we were painting the house we wanted, or things we wanted.  Funny that my house never was in a big city but rather in a rather green spot with flowers 🙂 Actually, it was a diamond house with a lot of garden around…
I like the idea of dream book and decided to dedicate a book for it…First thing I will do is to divided it in travels, spas and fun things I wanted to do that I have forgotten. Then there is a house , travels, bags and charity…and may your dreams come true 🙂
Knjiga “Kaludžer koji je prodao svog Ferarija” mi je uhvatila pogled jer mi je titula knjige
bila malo neobična. Ispostvilo se da je ovo jedna od onih pozitivno motivirajućih knjiga koje inspirišu da promijeniš način života na pozitivan način. Sadržaj je manje-više isti kao u knjizi «eat that frog» od brijana Tracy, samo što je ova knjiga više priča.
Jedna stvar koje se sjećam je kad sam bila dijete imala sam nešto poput knjigu mojih ideja. Ovdje oni to zovu “knjiga Snova“.
U toj knjizi sve svoje snove zapišeš i ako hoćeš da ti bude još više motivirajuće nacrtaš ili izrezeš slike iz novina i zalijepiš u knjizi. Naprimjer ako hoćeš na Bahame, staviš sliku od Bahama itd.
To me podsjetilo na momente kad sam bila dijete i kad sam crtala kuću koju hoću, ili stvari koje sam željela. Zanimljivo je da moja kuća nikad nije bila u gradu nekom nego je uvijek bila u zelenilu (vjerovatno selu) sa lijepim vrtom vani. Zaprave, moja kuća je bila od dijamanata i imala je lijep vrt sa puno cvijeća.
Sviđa mi se ideja sa knjigom Snova i izabrala sam jednu teku da bude moja buduća Knjiga Snova.
Prvo ću je podijeliti u putovanja, spa i smiješne stvari što hoću da uradim i doživim a koje sam zaboravila. A onda idu kuća, tašne i dobrotvorne svrhe…i…želim vam da se vaši snovi ostvare 🙂

Leave a Reply