Koliko traje ljubav

Procita krajiskinje post i sjeti se tatinih rijeci: imanje je milovanje, a nemanje svadjanje. Mislim, tako sam prije i pisala o tabu temi ekonomija (stari post) da sve i nekako ide dok se ne pocne diskutovati ekonomija. Tu se ljubav vrlo brzo zavrsava ako se pocne ekonomija raspadati (nebitno razlog).

Druga velika prepreka koja vrlo brzo gasi ljubav je bolest. Pogotovo ako se radi o bolesti koja nije dosla u starosti. Ispocetka se sve trpi. Partner se brine, familija se brine, pa cak se i prijatelji brinu o tebi. Medjutim kad tad svima pukne film i svi hoce da u svom zivotu uzivaju. Svi se u tom slucaju toliko iscrpe da im je svakog dosta. A i u ovom slucaju uvijek dolazi do ekonomskih tenzija koje ubrzava raspad veze.

Zato tvrdim dvije stvari :

  1. Treba biti jako otvoren u vezi sto se tice ekonomije jer na kraju ispadne ipak da je stara izreka dobra “cist racun, duga ljubav“.
  2. Treba prvo sebe, pa onda ostale, paziti da se zdravstveno drzis sto bolje mozes, jer samim tim pomazes i sebi, i okolini hem zdravstveno hem financijski…

Leave a Reply