Last day in Istanbul / Posljedni dan u Istanbulu

Looking back at my short trip to Istanbul the last day was to say at least stressful. It started very nice and calm. Our flight was at 19.30h so we had a lot of time… I thought. We packed, and decided to go to the Basilica Cistern because it was close to the hotel. It is 1500 year old cistern that was providing water in bad times. Inside there was also a possibility to get a picture dressed as sultans. It was a mess to get five girls to look in the camera in the same time. During the whole photo session my daughter was screeeeaming. The cistern I found quite nice but it was not so much to see, so I think it is easy to get disappointed. I heard that there are concerts given there and I can imagine that it is magic. For mobility impaired people or buggies you need help because there are no elevators and lots of stairs.
And for the stressful part of the day we almost missed the flight because of traffic jam…

Kad sad gledam unazad na nase putovanje u Istanbul, zadnji dan je bio najblaze receno stresan. Poceo je jako mirno i lijepo. Let nam je isao u 19.30h pa smo imali vremena…to sam ja mislila. Spakovali smo se i otisli u Cisternu Bazilike, koja je blizu hotela bila. To je jedna 1500 godina stara cistern koja je snabdjevala ljude vodom u losim vremenima. Unutra postoji mogucnost da se slikas obucen kao sultan/sultanija.  Kroz citavo slikanje Ada je vristala. Cisterna se meni svidjela ali mislim da je lako postati razocaran jer nema bas puno toga za vidjeti. Cula sam da se ponekad organizuju koncerti a to vec mogu zamisliti da je magicno. Za invalide ili djecija kolica vam treba pomoc, jer nema lifta ali puno (klizavih) stepenica..
A za stresni dio dana… skoro smo promasili let zbog saobracaja…

 

 

6 thoughts on “Last day in Istanbul / Posljedni dan u Istanbulu

  1. Slozicu se, stvarno prelijepe fotografije, bas ste uzivale. I moram reci da sam iz prvog posta zapazila onog lika na aerodromu valjda, gdje drzi tvoju malu Adu u nekoj plasticnoj kutiji. Nimalo los lik, nimalo 😀

Leave a Reply